Waarom zijn sulfaten echt een NO GO?

Heb je het HE-LE-MAAL gehad met je haar? Blijft het maar droog, dof en gespleten? Wij hebben de oplossing voor de dagelijkse struggle van veel vrouwen: droge en gespleten haarpunten. En die is misschien wel veel makkelijker dan je had durven dromen: Sulfaatvrije shampoo.

Maar sulfaten zitten toch in 'normale' shampoo?

Veel mensen hebben het vaak niet eens door: sulfaten zitten in vrijwel alle ‘normale’ shampoos. Het geeft een schoon gevoel, het schuimt lekker en het is ‘goed’ voor de portemonnee. Maar geloof mij: sulfaten zijn echt een NO GO!

Sulfaten zijn gevaarlijk: ze drogen de hoofdhuid uit, verstoren de haargroei en we krijgen ze niet meer uit het drinkwater gefilterd. Maar wat zijn nou eigenlijk sulfaten en wat zijn de alternatieven?

Wat zijn sulfaten?

‘Sulfaten’ is de verzamelnaam voor reinigers met ingrediënten zoals Sodium Lauryl Sulfaat (SLS) en Sodium Laureth Sulfaat (SLES).

Beiden zijn stoffen die in combinatie met water gebruikt kunnen worden om olie en vet op te lossen. Om die reden worden ze veelvuldig gebruikt in schoonmaakmiddelen.

Een groot nadeel van deze chemicaliën is dat ze buiten talg en vuil ook makkelijk natuurlijke oliën in de hoofdhuid oplossen. Daardoor wordt de beschermlaag van de huid flink aangetast en krijg je last van een droge, schilferige en vochtarme huid. Het veroorzaakt huiduitslag, haaruitval en allergische reacties.

Je vraagt je misschien af waarom fabrikanten sulfaten gebruiken? Ze reinigen grondig, zijn goedkoop en ze zorgen voor schuim. Gelukkig is er steeds meer behoefte aan enerzijds verantwoord reinigen van de gevoelige en droge hoofdhuid en anderzijds het gebruik van verantwoorde producten voor mens en natuur.