A-LINE natuurlijke producten

Natuurlijke A-LINE producten zijn precies wat de naam NATUURLIJK zegt: producten gemaakt van uitsluitend natuurlijke ingrediënten die natuurlijk van aard zijn.

Kort samengevat zijn synthetische ingrediënten stoffen die door de mens gemaakt zijn, terwijl natuurlijke ingrediënten afkomstig zijn uit de natuur. Natuurlijke A-LINE haarproducten worden in de zuiverste vorm gemaakt zonder toevoegingen van parabenen of andere synthetische conserveringsmiddelen, kleur- en geurstoffen, siliconen en sulfaten. A-LINE producten bevat uitsluitend ingrediënten die zacht zijn voor de huid, zoals extracten van biologisch geteelde planten en kruiden, natuurlijke geur- en kleurstoffen, verzorgende plantaardige oliën, essentiële oliën, tarwe en soja. Maar wat zijn nou precies de voordelen van deze natuurlijke A-LINE producten? 

Natuurlijk beter voor je huid

De huid is een van onze belangrijkste organen, deze zorgt voor een kwart van de dagelijkse ontgifting van het lichaam. Je huid kan veel van de stoffen opnemen die op je lichaam terechtkomen. Dit geldt dus ook voor chemicaliën die in de producten zitten die je op je hoofdhuid smeert. Onze hoofdhuid is namelijk half doorlaatbaar, wat betekent dat de producten die wij op ons hoofd smeren, ook worden opgenomen door het lichaam. Synthetische ingrediënten kunnen, vooral bij langdurig gebruik, het natuurlijke evenwicht van de huid verstoren en de huid onnodig irriteren. Regelmatig krijgen wij vragen over een probleem hoofdhuid of geven wij advies aan iemand met een extreem gevoelige huid. Vaak komen wij erachter dat bijvoorbeeld het haar wordt gereinigd met een product dat vol zit met chemische ingrediënten, bijv. sulfaten. Gevolg? Gevoelige huid, allergische reacties of acne en ontstekingen op de hoofdhuid.

Natuurlijk beter voor het milieu

Naast dat natuurlijke haarproducten goed zijn voor je huid, is het ook veel beter voor het milieu. De chemicaliën die in veel reguliere haarproducten zit, smeer je op je huid en de restanten spoelen wij dagelijks door bijvoorbeeld het afvoerputje van de douche. Maar niet veel mensen beseffen dat gevaarlijke ingrediënten zo via je douche putje het milieu in gaan en schade kunnen aanrichten. Door gebruik te maken van natuurlijke A-LINE producten komen er geen synthetische ingrediënten en plasticdeeltjes in het milieu terecht dus je draagt positief bij aan de plastic soep.