6 tips voor het gebruik van haarspray zonder schadelijke stoffen

Haarfrustraties, van pluizig haar op een regenachtige dag tot een gebrek aan volume wanneer je het het meest nodig hebt. Ons haar lijkt soms een eigen wil te hebben. Gelukkig is er een oplossing: haarspray zonder schadelijke stoffen.

Maar hoe kan ik op de beste manier haarspray zonder schadelijke stoffen aanbrengen voor een prachtige, langdurige hold?

Met de juiste technieken kun je deze milieuvriendelijke haarspray optimaal benutten voor prachtige, gezonde lokken. Hier zijn 6 tips om het beste uit je haarspray te halen.

1) Voorbereiding is de sleutel

Begin met schoon, droog haar voor het aanbrengen van de haarspray. Dit zorgt voor een gelijkmatige verdeling en voorkomt dat het haar verzwaard wordt door overtollig product.

Als je haar bijzonder pluizig is, kun je een beetje leave-in conditioner gebruiken om het te temmen voordat je de haarspray aanbrengt.

2) Spray op de juiste afstand

Houd bij het aanbrengen van de haarspray ongeveer 20-30 cm afstand van je haar. Dit zorgt voor een gelijkmatige verdeling zonder dat je haar verzadigd raakt met de haarspray. Begin met een lichte nevel en bouw indien nodig op voor meer hold.

3) Laag voor laag

Als je meer hold nodig hebt, breng dan de haarspray in dunne lagen aan in plaats van één dikke laag. Dit voorkomt dat je haar er plakkerig uitziet en zorgt ervoor dat de hold gelijkmatig verdeeld wordt over je lokken.

4) Focus op de juiste gebieden 

Denk na over welke delen van je haar extra hold nodig hebben.

Als je bijvoorbeeld volume wilt toevoegen aan de wortels, richt dan de spray op de haaraanzet. Voor het fixeren van een vlecht of updo, focus je op de uiteinden van het haar en de plekken waar het haar het meest beweegt.

5) Finish met finesse

Na het aanbrengen van de haarspray, laat het product even drogen voordat je je haar aanraakt of kamt. Gebruik vervolgens je vingers om voorzichtig de gewenste vorm te creëren en geniet van een prachtig gestylde look die de hele dag blijft zitten.

6) Niet gelijk opgeven als het de eerste keer niet perfect zit

Elk haartype is uniek, en factoren zoals de dikte, textuur en lengte van je haar kunnen invloed hebben op hoe de haarspray reageert. Experimenteer met de hoeveelheid haarspray die je gebruikt en de manier waarop je het aanbrengt, totdat je de perfecte balans vindt voor jouw specifieke haar.

Door te experimenteren kun je ontdekken wat het beste werkt voor jouw haar en de gewenste look die je wilt bereiken.

Zeg haarfrustraties gedag met haarlak zonder schadelijke stoffen

Dus na weer een dag vol haarrampen en frustraties is het misschien tijd om afscheid te nemen van die eindeloze worstelingen. Met deze handige tips en trucs voor het gebruik van haarspray zonder schadelijke stoffen, kun je nu vol vertrouwen je haar stylen en de hele dag genieten van een prachtige look.

En vergeet niet, als je op zoek bent naar een haarspray die je haar niet alleen perfect in model houdt, maar ook nog eens vriendelijk is voor het milieu en je hoofdhuid, probeer dan nu de Organic Haarspray van A-LINE.